image1 image2 image3 image3

Dario Dropučić

Dario DropučićDario Dropučić rođen je 25. lipnja 1979. u Zagrebu. Djetinjstvo je proveo u mjestu Sveti Ivan Zelina, malom hrvatskom gradu nadomak glavnog grada Zagreba. Nakon završene osnovne škole (1993) i gimnazije (1997), služio je redovni vojni rok (1998) a zatim nastavios visokoškolskim obrazovanjem na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu (2004) gdje je stekao tehnička znanja te je počeo raditi u području stručnih kompetencija.

Nakon nekoliko godina rada dobio je priliku studirati na prestižnom talijanskom sveučilištu,na Politehničkoj školi za dizajn u Milanu, u Italiji (2007). U tom dvogodišnjem razdoblju studiranja, usavršio je znanja iz produkt dizajna i dizajna vozila te ih dodao na postojeća inženjerska znanja. Tamo je stekao profesionalnu izobrazbu, potrebne vještine i diplomirao dizajn vozila/transportnih sredstava u suradnji sa kompanijom Automobili Lamborghini S.p.A. (2009).

Tijekom svoje karijere radio je kao dizajner i inženjer te je sudjelovao na raznim projektima u području produkt dizajna; od dizajna ambalaža za hranu i pića sve do dizajna namještaja. Razvijao je i specijalna vozila u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i nizom ostalih domaćih i stranih tvrtki.

2020  Deklaracija   globbersthemes joomla templates