image1 image2 image3 image3

Višnja Fortuna

Višnja FortunaKandidatkinja umirovljenika za članicu Europskog parlamenta.

Višnja Fortuna rođena je 1953. godine u Bjelovaru, a osnovnu školu i gimnaziju završava u Križevcima. Godine 1986. diplomira na Pravnom fakultetu, studijski centar socijalni rad te stječe naziv diplomirane socijalne radnice.

Svoju karijeru započinje u Centru za socijalni rad tadašnje općine Novi Zagreb, a 1993. godine zapošljava se u Gradskom sekretarijatu za zdravstvo i socijalnu skrb u Zagrebu. U svom karijernom putu prošla je gotovo sve stepenice: od socijalne radnice koja na terenu skrbi o korisnicima, do pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba na čijem je čelu danas. Godine 2001. upisuje poslijediplomski studij na Medicinskom fakultetu, a četiri godine kasnije diplomira i stječe naziv magistre socijalne psihijatrije i sociopatologije.

U Hrvatskoj stranci umirovljenika obnaša dužnost predsjednice GO HSU Grada Zagreba, članica je predsjedništva stranke i predsjednica Foruma žena HSU.

Kao jedno od svojih najvećih profesionalnih dostignuća izdvaja rad na programu socijalne politike Grada Zagreba u kojem posebno ističe projekt gerontoloških centara.

Višnja Fortuna je udana, majka je troje djece i ima četiri unuka.

2020  Deklaracija   globbersthemes joomla templates