image1 image2 image3 image3

Đuro Lubura

Đuro LuburaRođen je u Dubrovniku 1972. godine, gdje već od svoje petnaeste godine uz školovanje radi kao tehničar za telekomunikacije u putničkoj agenciji Atlas. Nakon završetka srednje škole, kao devetnaestogodišnjak, dobrovoljno se uključio u obranu Republike Hrvatske gdje je u borbenim postrojbama obavljao posebno stručne poslove vezane uz elektroničke komunikacije i bio zapovjednik Odjeljenja veze u dubrovačkoj brigadi Hrvatske vojske. Nakon višemjesečnog oporavka od ratnog stradavanja, početkom 1993. godine zapošljava se u Ministarstvu unutarnjih poslova, te uz rad završava studij telekomunikacija. U Ministarstvu unutarnjih poslova postupno napreduje od tehničara za telekomunikacije do dužnosti načelnika Odjela operativne tehnike, koju je preuzeo s 26 godina. Nakon odlaska iz Ministarstva 2002. godine, sudjeluje u pokretanju nekoliko privatnih projekata na području telekomunikacija i medija. Sudjelovao je u donošenjima nacionalnih propisa iz područja njegova interesa, te je registrirani stručnjak u Transparency registru Europskog parlamenta i Komisije gdje svojim stručnim sugestijama sudjeluje i u procesu donošenja propisa na razini Europske unije. 

Konzultant na području elektroničkih komunikacija i poslovne sigurnosti te stalni sudski vještak za telekomunikacije, tehniku i metodologiju prisluškivanja.
 
Kao predsjednik potrošačke udruge i stručnjak, vrlo je aktivan u zaštiti prava korisnika elektroničkih komunikacijskih usluga i veliki zagovornik prava na privatnost i nužnosti većeg građanskog nadzora nad radom policije i obavještajnih službi. Višegodišnji je član Predsjedništva i zamjenik Predsjednika Hrvatske Mense, dijela međunarodne udruge natprosječno inteligentnih pojedinaca.

2020  Deklaracija   globbersthemes joomla templates